duminică, 14 aprilie 2013

Stiati ca:

(I)



Numele de "Grecia" a fost introdus de romani.Greci prefera sa fie numiti eleni si folosesc numele de Hellas sau Ellada.

Parisul este asezat pe ambele maluri ale Senei si include trei insule.Pe Ille-de la Cite,cea mai importanta dintre ele,se afla Palatul de Justitie,Catedrala Notre Dame si Sfanta Capela.

Praga a tinut locul Vienei in filmul Amadeus si Londrei in "From Hell".De asemeni au mai fost filmate scene din 'Mission Impossible","Blade II","Casino Royal" din seria "James Bond".

Venetia gazduieste multe evenimente interesante si festivaluri,cum ar fi regata Canal Grande (in prima saptamana din septembrie),cand toate gondolele din toate zonele orasului intra in competitie.

O statistica interesanta:Palatul de la Versailles are 2143 ferestre,700 de camere,67 de scari,1252 seminee si aproximativ 1400 de fantanii in gradina.

Traducerea numelui de Rio de Janeiro din portugheza este Raul Ianuarie botezat dupa luna in care a fost descoperit.

Viena este impartita in 23 de sectoare.Pe langa nume,acestea au numere reflectand ordinea in care au fost integrate in oras.

In vara acestui an Croatia va face parte din Uniunea Europena iar limba croata va deveni a 24 limba oficiala a Uniunii Europene.

Maraska este o companie cu o traditie  foarte veche si bogata in producerea bauturilor,in special alcoolice,si care isi are sediul in orasul croat Zadar.

Numele cetatatii sarbesti Golubet (Golubac) deriva de la "porumbel" de aceea este cunoscuta si sub denumirea de "orasul/cetatea porumbeilor".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu